e-twinning ve e safety toplantı tutanakları

e-twinning ve e safety toplantı tutanakları

23.01.2023 99

CUDİ ORTAOKULU

eTwinning School ve eSafety( e güvenlik) Bilgilendirme Toplantı Tutanağıdır

 

Gündemin Görüşülmesi;

1)      E-güvenlik okul politikası ve kuralları.

Okul E-güvenlik Politikası belirlendi ve okul web sitesinde yayımlanmasına karar verildi.e-Güvenlik uygulamalarının okul politikalarından birisidir  ve okul öğretmenleri  müfredat derslerinde konuyla ilgili atıfta bulunurlar,  okulun eSafety dijital e-Güvenlik ve güvenlik politikaları hakkında okul öğretmenlerinin bilgilendirilir,  sınıf ve okuldaki bilgisayarların virüs ve uygunsuz içeriklere karşı yazılım koruması vardır, okul öğretmen ve öğrencilerine dijital bağımlılık konusunda bilgilendirme etkinlikleri yapılacaktır.

      Okulda öğrencilerin cep telefonu kullanmaması veya okula telefon getiren öğrencilerin telefonlarının alınarak okul çıkış saatine kadar okul idaresi tarafından korunacak olup, tablet benzeri cihazların öğretmen gözetiminde kullanılacaktır.

      e-Güvenliğin sadece bilgisayar, tablet kullanan öğrenciler için değil, dijital ayak izi bırakan öğrencilerin sosyal hayatların da denetlenmesi ve yönetilmesi gereken bir kavramdır.

2)      eTwinning projeleri önemi

 

Okulumuz  21. yüzyıl eğitim ve öğretim yaklaşımlarında meraklı, girişimci ruha sahip, özgüveni yüksek, buluş yöntemi ile öğrenen öğrenciler yetiştirme konusunda çok gayretlidir, okul öğretmenlerinin bir kısmının 21. yy kazanımlarını tanımlarını sağlayan bakanlık tarafından düzenlenen eğitimde yeni yaklaşımlar hizmet içi eğitimlerini almışlardır, okul yönetimieTwinning faaliyetlerini desteklemektedir.  Bu etkinlikler ile ilgili okul web sayfasında veya EBA ağında haber olarak paylaşılacaktır.

3)      Okulda çekilen fotoğrafların paylaşılması kuralları ve izinsiz çekilmemesi konusunda bilgilendirme,

 Öğrencilerin, okul personelinin ve velilerin fotoğraflarının çekilmesi, onların  izinsiz fotoğraf çekmesi ve yayınlamaları yasaktır

 

4)      Öğretmenlerimizin eTwinning.net portalına üye olması.

Okulumuz öğretmenlerinin portala kayıtlarının yapılmasına ve portalı aktif bir şekilde kullanmalarına  karar verilmiştir.

5)      Okul personeline, velilere ve öğrencilere  e-güvenlik bilgilendirmesi yapılması.

Okulumuz, E-güvenliğin, bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır. Ve bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuz sanal platformların ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek ve stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmaktadır. Okulumuz tüm çocuklarımızın ve personellerimizin sanal ortamlarda potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla sorumludur

6)      Önemli gün ve haftalara Güvenli İnternet Günü'nün eklenmesi

Önemli gün ve haftalara Daha Güvenli İnternet Günü eklenmesine karar verilmiştir.

7)      MEB'in Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması" genelgesinin görüşülmesi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan "Okullarda sosyal medyanın kullanılması" genelgesi uyulmaktadır.

8)      Öğrencilerimizin okulda cep telefonu kullanması hususunun görüşülmesi.

Cep telefonlarının ve çocukların, gençlerin ve yetişkinler arasındaki diğer kişisel cihazların yaygın bir şekilde sahiplenilmesi, tüm okulumuz üyelerin  cep telefonlarının ve kişisel cihazların sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli adımları atmalarını gerektirir .Gençlerin ve yetişkinlerin cep telefonlarının ve diğer kişisel cihazların kullanımı, okul tarafından kararlaştırılacak ve okul Kabul Edilebilir Kullanım veya Cep Telefonu Politikası dahil olmak üzere uygun politikalarda yer alacaktır.Okulumuz, mobil teknolojilerle yapılan kişisel iletişimin, çocuklar, personel ve anne-babalar için gündelik yaşamın kabul edilen bir parçası olduğunun farkındadır; ancak, bu tür teknolojilerin okulda güvenli ve uygun bir şekilde kullanılmasını gerektirir.

9)      E güvenlik konusunun müfredata entegre edilmesi.

eGüvenlik derslerde de müfredata entegre bir şekilde işlenecektir.

10)  Okul web sitesinde e güvenlik bilgilendirilmelerinin düzenli olarak yapılması.

Okul web sitesi düzenli olarak yenilenerek egüvenlik konusunda da bilgilendirmeler, haberler yapılacaktır.